Kosten tuin aanleggen

Wat kost dat nou een nieuwe tuin?

De tuin is het eerste waar we naar kijken als we bij mensen op visite gaan en is dé plek waar u in de zomer geniet van de zon of van een heerlijk avondmaal na een drukke dag. Benieuwd naar wat het aanleggen van uw ideale tuin kost?

Vooropgesteld: dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af, waaronder het formaat van uw tuin en uw specifieke wensen. Het spreekt voor zich dat een natuursteen bestrating kostbaarder is dan een betontegel. Ook kan een paal voor een schutting op verschillende manieren worden geplaatst. Van een eenvoudige geïmpregneerde paal hups de grond in die na 10 jaar omvalt of een hardhouten paal op een betonvoet met betonanker die 50 jaar en meer meegaat, de keus is aan u.

Bestaande tuinen

De kosten zijn hier sterk afhankelijk hoeveel er hergebruikt kan worden en hoeveel er dient te veranderen. De bedragen kunnen per vierkante meter hierdoor sterk afwijken.

Kan ik mijn tuin goedkoper laten aanleggen?

Dat kan, bijvoorbeeld door het uitkiezen van voordelige stenen, het versimpelen van wensen (rond verlichting, beplanting, muurtjes etc.) of door sommige zaken zelf op te pakken (bijvoorbeeld het leeghalen van de tuin). Hiermee drukt u de kosten voor het aanleggen van een nieuwe tuin. Wat ook erg bepalend is voor uw nieuwe tuin is de erfafscheiding, neem contact op met uw buren om samen de kosten te delen!

Hoe lang gaat een nieuwe tuin mee?

Gemiddeld gaat een goed aangelegde en onderhouden tuin 15-20 jaar mee.