menu

Less is more in de tuin

Gecoate tuintegels
Less is more in de tuin

Less is more! Dat is het motto van een moderne tuin.
De kenmerken van een moderne tuin zijn strakke vormen en lijnen. Denk hierbij aan geometrische vormen zoals rechthoeken, driehoeken en cirkels gemaakt van hout, beton, grind of steen. Dit zie je terug in rechte paden en borders. Het is duidelijk waar het pad loopt, het gazon begint, de border staat en wat de ruimte is om gezamenlijk te zitten. Bloemen en planten verdwijnen in een strakke tuin wat op de achtergrond zodat de designelementen meer centraal staan.

Een tuinstijl waarbij strakke lijnen en moderniteit centraal staan, de strakke tuin 

 

Een strakke tuin is een geslaagde combinatie van geometrische vormen en lijnen. Dit samenspel sluit perfect aan bij de stijl van je woning en brengt rust en harmonie in je tuin. Strakke tuinen hebben verschillende rustplaatsen die je maximaal van je tuin en het gezonde buitenleven laten genieten. 

  

 

Het onderhoudsvriendelijke karakter van een moderne tuin

Vooral door het gebruik van opvallend veel bestrating en relatief weinig beplanting zijn deze tuinen onderhoudsvriendelijk. Genieten staat hierbij voorop. Houd bij je keuze van bloemen, struiken en planten dus zeker rekening met het onderhoud. Maak grote groepen bestaande uit sterke planten en bodem bedekkende soorten. Door deze mee te nemen in het aanleggen van je moderne tuin, houd je ook onkruid uit je tuin.

Een loungetuin is modern ingericht en gericht op de ultieme relaxmomenten in een tuin.

Het verschil tussen een strakke en moderne tuin

Veel tuinliefhebbers zien geen verschil tussen een strakke en moderne tuin. Dat is logisch, maar strakke tuinen zijn niet noodzakelijk modern. Bij het ontwerp van een moderne tuin moet je met meer factoren rekening houden. Je herkent een moderne tuin aan:

  • Een combinatie van strakke vormen en lijnen
  • Het gebruik van duurzame materialen
  • De niet-getrommelde bestrating
  • Het onderhoudsvriendelijk karakter
  • De juiste balans tussen bestrating en groen
  • Het gebruik van rustgevende kleuren zoals zwart, wit, grijs en groen

Functioneel

Een moderne tuin is functioneel ingericht. Dat is herkenbaar aan de ruime terrassen, parkeerplaatsen en aan de kaarsrechte paden. Alles wordt aangelegd met dezelfde tijdloze, onderhoudsvrije materialen.