menu

Groene aanslag in de tuin

Onderhoudsmiddelen tegels
Groene aanslag in de tuin

Groene aanslag en mos effectief verwijderen

Na een koude en natte winter is groene aanslag op tegels vaak een veelvoorkomende ergernis. Zodra het warme lenteweer zich aandient, wil je natuurlijk snel van een prachtige tuin genieten. Hoe kun je die hinderlijke groene aanslag van mos effectief verwijderen? Hier zijn enkele aanbevelingen en waarschuwingen om in gedachten te houden.

Groene aanslag op je tegels of stenen is helaas niet te voorkomen. Maar je kunt hier met WS Green Clean wel iets aan doen! Werkt magisch: alleen maar vernevelen is voldoende. Dus niet schrobben meer en ook de hogedrukreiniger kan in de schuur blijven. Door het terras, oprit of tuinpad te vernevelen behoren algen en mossen tot de verleden tijd. Hierna rustig afwachten en binnen een mum van tijd is de groene aanslag als sneeuw voor de zon verdwenen. Tip: Wil je groene aanslag verminderen/voorkomen? Gebruik dan WS NanoCoat!

 

Juist in de herfst en winter

Groene aanslag vormt zich het meest in de natte, koude herfst- en wintermaanden. Zorg dus dat je deze maanden niet stilzit: ga de tuin in om het terras bij te houden en de groene aanslag te lijf te gaan. Je hebt hier veel profijt van als de lente aanbreekt en je weer lekker op het terras wilt zitten. Ga je pas weer aan de slag wanneer de zon zich weer vaker laat zien? Houd er dan rekening mee dat je niet in een uurtje klaar zult zijn!

 

Groene aanslag: do’s en dont’s

Je kunt groene aanslag te lijf gaan met chemische bestrijdingsmiddelen. Bleek, Biotex, chloor en ammoniak zijn agressieve middelen tegen groene aanslag. Ja, ze helpen tegen groene aanslag, maar: ze zijn niet goed voor het milieu en je tuin. Bovendien tasten ze ook nog eens je tegels aan, waardoor die snel lelijk worden.