Kunstgras net zo veilig als speelgoed

Kunstgras net zo veilig als speelgoed

Royal Grass net zo veilig als speelgoed


De veiligheid van producten is een veelbesproken onderwerp. Wereldwijd. En terecht. Het is moreel en sociaal-maatschappelijk onverantwoord om producten in de markt te zetten die schadelijk zijn of zelfs maar kunnen zijn voor de volksgezondheid. Tenminste, dat vinden wij!

En dus informeren wij u graag hoe veilig onze producten zijn.
 

Hoe veilig is Royal Grass kunstgras?

Vanaf de start van ons bedrijf in 2003 heeft veiligheid absolute prioriteit gekend. Met veiligheid bedoelen we dat al onze producten zonder enig risico van gezondheidsklachten moeten kunnen worden gebruikt.
 
Om die reden hebben wij in 2004 TNO gevraagd om ons kunstgras te testen. TNO heeft daarvoor de EN71-3 norm gebruikt. Deze Europese norm is van toepassing op speelgoed en geldt als een van de strengste normen op het gebied van veiligheid. De norm stelt dat producten pas veilig zijn als er absoluut geen PAKs of andere schadelijke stoffen vrijkomen als er met het speelgoed wordt gespeeld of op het speelgoed wordt gesabbeld.
 
In 2004 al bleek dat onze producten aan deze strenge EN71-3 norm voldoen. Dat heeft ons altijd gesterkt om het merk Royal Grass® vol overtuiging in de markt te zetten. Voor meer informatie klik hier